Postări populare

miercuri, 19 ianuarie 2011

Inscrierile au inceput

Elevii si absolventii de clasa a VIII - a cu varsta de maxim 16 ani care sunt interesati sa invete la unul din colegiile militare: "Dimitrie Cantemir" din Breaza, „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, respectiv „Stefan cel Mare” de la Campulung Moldovenesc trebuie sa se adreseze Biroului Informare - Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Brasov.

Actele necesare inscrierii la liceele militare:
- cerere de inscriere - document tipizat;
- copie legalizata de pe certificatul de nastere;
- copie de pe cartea/buletinul de identitate - pentru candidat si parintii sau intretinatorii sai legali;
- copie legalizata de pe certificatul de absolvire a studiilor care sa ateste promovarea testelor nationale sau adeverinta din Au inceput inscrierile la liceele militarecare sa reiasa ca solicitantul este inmatriculat in ultimul an de studii; 
- fisa de cunoastere - document tipizat;
- fisa de examinare medicala - document tipizat.

Deasemenea, candidatii vor trebui sa treaca si de controlul medical, care este eliminatoriu. Nu exista insa barem de inaltime si greutate.

Urmeaza etapa testarilor eliminatorii la centrele zonale de selectie si orientare, etapa in care candidatii vor fi testati psihologic, vor sustine probele fizice si un interviu de evaluare si orientare.

Participa la proba eliminatorie de verificare a cunostintelor doar candidatii declarati "Admis" la selectia eliminatorie de la Centrele Zonale de Selectie si Orientare.

Proba dureaza 3 ore, consta din 2 teste grila la disciplinele Matematica si Limba si literatura româna, conform programelor in vigoare pentru clasele a V-a – a VIII-a.

Pentru a fi declarat "Admis" la proba eliminatorie de verificare a cunostintelor, candidatul trebuie sa obtina minim media 7.

Candidatii declarati  "Respins" participa la repartizarea computerizata.

Vezi si:
Admitere liceu 2009
Admiterea computerizata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu